“ Organisatie

Visie & doelstelling

Algemeen

De stichting InsideAut stelt zich ten doel om mensen met autisme en een normale begaafdheid te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun talenten en hun omgang met anderen. Zij doet dit middels het aanbieden van specifieke activiteiten waarbij de nadruk niet primair ligt op het contact met anderen maar waarbij contact met anderen als vanzelfsprekend voortvloeit uit, maar ook noodzakelijk verbonden is met, de activiteit. Voorbeelden van specifieke activiteiten zijn: fotografie, vormen van theater en andere activiteiten die direct of indirect te maken hebben met presentatie.

Thuis, werk en school

Om het succes van de aangeboden activiteiten te vergroten stelt zij zich tevens tot doel ondersteuning te bieden aan thuis, werk en/of schoolomgeving van de mensen met autisme. Dit vanuit het besef dat de directe sociale omgeving van grote invloed is op de ontwikkeling, bevestiging en het behoud van zelfvertrouwen en zelfbewustzijn.

Ouders

Daarbij richt zij zich ook meer specifiek op ouders. Voor InsideAut gaat het daarbij om het informeren, de weg wijzen en het meer algemeen verder toerusten van ouders in het omgaan met een bijzonder kind in de bijzondere wereld van instanties en deskundigen. Hoe bepaal je in die wereld wat goed is voor je kind ? Hoeveel vertrouwen mag je hebben in je eigen oordeel als ouder ? Welke informatie heb je daar voor nodig ? Waar kun je die informatie verkrijgen? Wat kan je als ouder doen ? Wat kan en mag je als ouder van anderen verwachten ? 
Wanneer je als ouder goed geïnformeerd bent en vertrouwt op je eigen oordeel dan is het vinden van de juiste weg een stuk gemakkelijker.